Gyakran Ismételt Kérdések

Ha a kérdésedre nem találsz kielégítő választ a következőkben nyugodtan írj emailt a kazinczytimes@kazinczy.gyor.hu címre.

Ki és hogyan lehet a szerkesztőség tagja?

Bárki, akinek az előző félévi tanulmányi átlaga 4,5 felett van, jelentkezhet szerkesztőségi tagnak a tanév során. Jelentkezni Szívósné Vásárhelyi Zsuzsannánál (igazgatóhelyettesnő) vagy Utassy Grétánál (főszerkesztő, 10.B) lehet.

Írhatok cikket anélkül, hogy a szerkesztőség tagja lennék?

Természetesen. Ha nem szeretnél állandó tagja lenni az újságnak, de van egy olyan téma, ami megragadta a fantáziádat, szívesen fogadjuk az írásodat. Ezt a szándékodat jelezd Szívósné Vásárhelyi Zsuzsannánál (igazgatóhelyettesnő) vagy Utassy Grétánál (főszerkesztő, 10.B) és akkor meg tudjuk beszélni a részleteket.

Miről lehet cikket írni?

Bármiről, ami érdekel téged, iskolatársaidat és a korosztályodat. Téma szempontjából a cenzúra nem olyan kemény, de semmiképpen ne sértse meg mások jogait, érzéseit. Az iskolánk sokszínű, így biztosan megtalálják azok, akiket szintén érint.

Muszáj megjelennie a nevemnek és osztályomnak a cikk végén? Használhatok fedőnevet?

Az újságírásunk egyik lényege, hogy felvállaljuk azt, amit gondolunk. Ha név nélkül írsz cikket, akkor lehet, hogy nem fogod érezni a mondanivalód súlyát – viszont, ha ezt a kérdést már feltetted, akkor tudod, hogy jelentősége van a véleményednek (és felvállalásának).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s