Biológia-földrajz hét

A magyar, illetve a német hét után jön a biológia és földrajz hét. Egészen pontosan február 27-én kezdődik, azaz jövő hétfőn.

Aki 9-12. évfolyamos, és érdekli a Föld népességének növekedése, az mindenképp látogasson el  a könyvtárba 14.30-kor, mivel Németh Tibor igazgató úr tart előadást ebben a témában. Ugyanezen a napon, szintén 14.30-tól a kisebbek számára is lesz program: az 5. és 6. osztályos tanulók a 12-es terem felé vegyék az irányt, mivel használati tárgyakat készíthetnek, mégpedig hulladékból.

Február 28-án a  7-8. osztályosok szintén előadáson vehetnek részt “Környezetünk a mikroszkóp alatt” címmel, 14.30-tól, a 39. teremben. Az új hónapot egy igazán érdekes programmal indíthatják a 9-10. évfolyamosok, ugyanis marhaszemet, vesét és szívet boncolhatnak a 39. teremben, 14.30-tól. Ez egy igazán jó lehetőség azoknak, akik ilyen irányban szeretnének továbbtanulni. Akik pedig nem biztosak abban, hogy a biológiát emelt szinten szeretnék-e tanulni az elkövetkezendő években, azok számára is hasznos lehet. Ki tudja, talán itt jön meg a kedve a jövendőbeli biológusoknak, orvosoknak. Mellesleg az ember nem mindennap boncolhat szívet vagy szemet, kár lenne kihagyni.

Március második napján, azaz csütörtökön kísérleti bemutató lesz a 39-es teremben, ugyanúgy 14.30-tól, de ezúttal csak a 11.-12. évfolyamos, biológia fakultációra járó diákok számára. Itt fehérjék, szénhidrátok, és lipidek kimutatását figyelhetik majd meg egyszerű kísérletekkel. Március 3-án a 12. évfolyam biológia fakultációra járó diákjainak prezentációit tekinthetjük meg – 14.30-tól a változatosság kedvéért – a környezet- és a természetvédelemmel kapcsolatban. Szóval akinek van ideje és kedve, ugorjon be a könyvtárba, és nézze meg őket is!

Utassy Jázmin (9.NY)

Reklámok
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s