Anyanyelvi hét

Az irodalom iránt érdeklődők számára kedvez iskolánk a következő héten, hiszen ekkor kerül megrendezésre a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban az anyanyelvi hét, melynek programjairól a folyosón elhelyezett plakátokról, vagy a cikk elolvasásával értesülhetsz.

A programsorozatot február 13-án, 14:00-kor, egy játékos nyelvi vetélkedő nyitja meg a 20-as teremben, melynek célközönsége az 5-6. évfolyam. Fél órával később pedig az Édes anyanyelvünk szóbeli döntője veszi kezdetét a könyvtárban.

Kedden, azaz február 14-én szintén a könyvtárban a Kazinczy-verseny következő fordulójára kerül sor, ahol a 9-12. évfolyamos diákoknak egy kötelező szöveget kell pár perc felkészülés után felolvasni.

A szerdai napon a könyvtárban 14:00-kor kezdődik a mára már hagyománnyá vált Ókor vetélkedő a 7-9. évfolyam számára, mely szokás szerint mindig jó hangulatban zajlik. Ugyanekkor a kollégiumi klubban kezdetét veszi a 10. évfolyamosoknak rendezett retorika verseny. Fél órával később 14:30-tól az iskolai klubba szeretettel várja az érdeklődőket Sárdinecz Flóra, iskolánk 12.E osztályos tanulója, akinek a tavalyi évben jelent meg Speciális címen első regénye, a Colorcom kiadó gondozásában.

14718833_1791144354476994_959895259188903034_n1

A programsorozat lezárása a hagyományokhoz híven kettő órakor kezdődik a könyvtárban, február 16-án, azaz csütörtökön, ahol sor kerül a háziversenyek helyezettjeinek jutalmazására, valamint a vers- és novellaíró pályázat eredményhirdetésére.

Szép Luca (11.B)

Reklámok
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s