Cinkeavató és Mikulás-buli

A Kazinczy Gimnázium diákönkormányzata idén ötödik alkalommal is megrendezte a mostanra már hagyománnyá vált cinkeavatót. Az ötödikesek, a „kicsik” (akik olyan picinkék) köszöntése és kazinczyssá avatása az iskolánkban fontos feladat, hiszen meg kell mutatnunk nekik, kazinczysnak lenni nem csak büszkeség, de még jó móka is. A cinkeavató mellett Mikulás-bulit is szerveztünk, ahol a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályba járó diákok vettek részt.

img_8657Idén az ötödikesek négy csapatot alkottak, és egymás ellen versenyeztek. A feladatok között többek között szerepelt képkirakás, kvíz és versírás. A vers témája a karácsony volt, és az új diákok jó kazinczysként komolyan vették a feladatot, így rendkívül szép művek készültek. A programok idén is a cinkeeskü letételével zárultak, amelyet a kicsik büszkén szavaltak, bár közben néha elmosolyodtak a néhol komolytalan szöveg hallatán.

img_8662A hatodik évfolyam a cinkeavató után hatalmas lelkesedéssel vetette be magát a sorversenybe, ahol két hatfős csoport birkózott meg egymással. Bíró Bence DÖK-alelnök  vezetésével a kicsik sokat nevettek, és a verseny végére alaposan el is fáradtak.

img_8757A nagyobbak, vagyis a hetedik és nyolcadik évfolyam, egy kvíz kitöltésével kezdték a délutánt, amely kérdéseivel igencsak megdolgoztatta őket. A kazinczysok azonban jól helytálltak, a legtöbb kérdést jól megválaszolták. A feladatlap kitöltése közben természetesen szabad volt segítséget hívni, így a nagyobbak jobban megismerkedhettek egymással, és közben sok új dolgot megtudtak iskolánkról.

img_8828A programokat disco zárta, ahol a diákok kitombolhatták magukat, és igazán jó hangulattal indulhattak haza egy élvezetes délután után.

Czigler Kitti (10.A)

Reklámok
Kategória: Élménybeszámoló | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s