Gólyatábor

Mikor utaztunk a suli felé még augusztus 29-én, elgondolkodtam. Nem éreztem magam se nagynak, se gimnazistának. Belül ugyanaz vagyok és voltam akkor is, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Mintha csak egy másodperce lett volna, hogy a felvételi előkészítőkön ültem úgy, hogy akkor még csak sejtettem, hogy mi az a “tömpe”. Akkor pedig ott ültem az autóban, a hírhedt “új barátok, ellenségek, szerelem és kaland” – hétköznapi néven gimnázium felé tartva. Izgultam, hogy mi lesz velem. Aztán a következő pillanatban lenyomtam a nagy sárgarézkilincset és bementem az iskolába.

Olyan különleges helyzetben vagyok, hogy a nővérem és a húgom is idejár, úgyhogy nem először mentem föl a lépcsőn, de mégis teljesen más volt. Egy kicsit megváltoztam abban a pár másodpercben. Az általános iskola már csak a múlt, egyetlen emlékkép volt.

Új lappal indulhattam, újabb élményeket keresve, amik a múltammá válnak majd.

Egy új mérföldkő, amire abban a pillanatban léptem rá, visszavonhatatlaul…

Mivel mi már szerveztünk a nyáron két osztálytalálkozót is, már az arcok nagyrésze nem volt ismeretlen számomra. Bejelentkeztünk, kaptunk lepedőt, párna- és takaróhuzatot és lepakoltunk a szobákba. Le kellett mennünk egy terembe, ahol bemutatkozott a DÖK egy része, Boldizsár, az Igazgató úr és az osztályfőnökök, aztán pedig rajtunk volt a sor. Miután végighallgattuk, hogy ki honnan jött és hány testvére van, az Igazgató úr elmondta az összes tudnivalót.

Az udvaron (már a gólyatáboros pólónkban feszítve) sorversenyt rendeztek az osztályoknak. Az ebédlőben elmondták nekünk az összes szabályt – “tálca, evőeszköz, szalvéta” sorrend, “Hagyj helyet a sorban” szabály.

Ebéd után az osztályokat két csoportra osztották. Mindenki kapott egy matricát, amin a neve, az osztálya szerepelt és az, hogy melyik csoportba került. A csoportok csapatépítő játékokat játszottak, de így leginkább csak az osztály egyik felével tudtunk megismerkedni (ami az ötéveseknek hátrány, mert az első évben az angolosok szinte alig találkoznak a németes csoporttal). A második csoportfeladat az volt, hogy az iskolát kellett felfedezni különböző feladatok elvégzésével. Szerencsére az egyik takarító néni a segítségünkre volt, bár még így is elég sokat kellett rohangálni a folyosókon, hogy megtaláljuk, hogy vajon hol lehet az Igazgató úr tablóképe.

Volt számháború is, bár ez nem volt annyira izgalmas. Vacsora után karaoke is volt, a nap (majdnem) lezáró programja pedig a diszkó. Én a diszkóra szánt két óra alatt beszélgettem, ami tökéletes lezárása volt annak a napnak.

A kimerítő ugrabugra és hangos zene után néhány kör levezető futás következett a suli körül, aminek természetesen nagyon örültünk, aztán zuhanyzás és alvás.

Mindenki nagyon elfáradt, úgyhogy másnap az “Érik a szőlő”-re kelni nem a legkellemesebb volt, de megérte felkelni. (Oké, a reggeli tornáért nem biztos.) A 9.C-sek osztályfőnökével bementünk a belvárosba és sétáltunk egyet, amíg a DÖK-ösök csendben és nyugalomban ülhettek egy kicsit. A városból visszatérve összepakoltunk, volt még egy sorversenyes játék, utána mehettünk ebédelni. A tábor egy belvárosos feladattal zárult: egy-egy DÖK-össel vissza kellett mennünk a városba a csoportunkkal, ahol kisebb feladatokat kellett teljesítenünk.

A legjobban a csapatéptő játék tetszett, bár szerintem lehetett volna több ilyen ismerkedős játék, mert ez a legfontosabb része egy gólyatábornak, szerintem. Nagyon jó volt, hogy ott volt helyben, mert a másnapi évnyitón már nem volt idegen az iskola.

Aztán a következő pillanatban szeptember elseje volt. Lenyomtam a nagy vaskilincset és bementem az iskolába, a hírhedt “új barátok, ellenségek, szerelem és kaland” felé tartva.

És én alig vártam már, hogy mi fog történni velem a következő pillantaban…

Utassy Jázmin (9.Ny)

Reklámok
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s