Egészségnap az iskolában

Osztálytársak, barátok és tanárok hangos szurkolásától zengett az udvar a múlt héten, mint ahogy az év néhány más napján is. A helyet elárasztotta az izgalmas, sportos hangulat. A pályák széléről mindenki feszülten követte az eseményeket, hogy mikor, ki dobott hárompontost a kosárpályán, rúgott egy gólt, vagy éppen az utcára a labdát, amit végül – ha nem is eredeti formájában -, de visszajuttattak rendeltetésszerű helyére. Hogy mi ez? Ez csak az egészségnap lehet.

Erről kérdeztem Windhager Annát, az esemény lelkes szervezőjét.

Mi az, amit az erről a rendezvényről tudnunk kell?
Ez a TÁMOP 6. 1. 2 pályázat keretein belül valósulhatott meg, a teljes neve TÁMOP 6. 1. 2- Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok.
Ebben a pályázatban különböző egyesületek, alapítványok indulhattak, egy győri egyesület pályázott és nyert. Különböző előadásokon és sporteseményeken vehetnek részt az érdeklődők.

Miért iskolánkat választották?
Úgy jutottunk el a Kazinczy Gimnáziumba, hogy egy másik egyesület ajánlotta az intézményt, azzal a reménnyel, hogy esetleg itt a diákok vevők lennének egy sportnapra.

DSC_0066 Mi a tapasztalat, hogy tetszik a dolog az itt tanulóknak?
Én úgy látom, hogy elég jól sikerült. Mindenki aktívan részt vesz a programokon, aki a sportban annyira nem, az a termekben lévő előadásokat hallgatja, játékos feladatokat old meg, összességében, úgy gondolom, hogy tetszik az ifjúságnak.

Miért hasznosak a programok? Mi a célja ezeknek?
Szerintem egy iskolában nagyon fontos, hogy valami egy kis időre kizökkentse a diákokat a szürke mindennapi életből, a matek- és kémiaórákból, hogy kicsit lehessen mozogni. Most, hogy végre itt a jó idő, ki kell használni, hogy kint az udvaron lehet sportolni. A sport, a mozgás egyébként nagyon egészséges, szerintem, emellett kicsit összekovácsolódnak a tanulók.

DSC_0101A testi mellett ez lelki egészségnap is?
Így van, nem feltétlen és kizárólag mozgásos eseményeket tartalmaz a projekt, hanem nagyon sok lelki egészséggel, stresszmentes életmóddal kapcsolatos előadás is van.

Ezeket az előadásokat meghívott vendégek tartják?
Most itt az egészségnapon az előadásokat, illetve a sportrendezvényeket is az iskola tanárai valósították meg, előre elmondtuk, mi az, amire nagyjából számítani lehet, ebből egy részletes tematikát állítottak össze, így tervezték meg az egészségnapot.

DSC_0238Milyen témákhoz kapcsolódó eseményeket találhatunk még?
Több kategória van, a sportoláson kívül van egészséges táplálkozással, drogprevencióval, dohányzással kapcsolatos előadás is. Itt a hangsúlyt inkább a sportolás kapta, de nagyon szerteágazó és pályázatonként változó témákkal találkozhatunk.

Köszönjük a tájékoztatást!

A tanulók általános véleménye az egészségnapról az volt, hogy hasznos és csodás program. Érdekesebbé teszi a suli napjait, vicces is tud lenni, és még egészséges is.

Reméljük, hogy az elkövetkezendő években is lesz alkalmunk részt venni ilyen vagy ehhez hasonló rendezvényen.

Beke Noémi (9.C)

Reklámok
Kategória: Interjú, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s